Daiktų sandėliavimas – dar vienas būdas įveikti krizę - Boxinn.lt

Patarimai

Daiktų sandėliavimas – dar vienas būdas įveikti krizę

Dėl sparčiai plitusio viruso paskelbtas karantinas vos per porą mėnesių neišvengiamai apsunkino daugybės verslų, ypač smulkių, padėtį. Kylanti ekonomikos krizė vis dar verčia verslininkus priimti neretai sunkius sprendimus, bandant išsaugoti savo įmones – mažinamos išlaidos, atlyginimai, skelbiamos prastovos, o neretai aukojamos ir darbo vietos.

Vienos Kauno įmonių vadovas Marius taip pat susidūrė su dilema – kaip krizės metu išlaviruoti tarp kylančių sunkumų ir patirti kuo mažiau nuostolių. „Žinau, kad daug kolegų ir konkurentų rimtai svarstė užsidaryti išvis, tačiau pas mus dirba 13 žmonių, kurių padėtis man taip pat svarbi, todėl apie įmonės uždarymą, nei apie darbuotojų atleidimą galvoti nesinorėjo“, – sako verslininkas.

„Bandėme tiek ieškoti naujų, papildomų veiklos sričių, leisiančių gauti papildomų pajamų įmonei, tiek svarstėme, kaip galėtumėme sumažinti kasdienes išlaidas,“ – apie sunkius sprendimus pasakojo pašnekovas.

Atsižvelgiant į įmonės veiklos specifiką, buvo nuspręsta pirmiausia atsisakyti biuro nuomos. „Visi darbuotojai mielai sutiko dirbti iš namų, mūsų įmonėje iki šiol tai nebuvo dažnai praktikuojama, tačiau esant sunkiai situacijai tokia galimybė pasirodė labai logiška,“ – sakė jis. Trylikos vietų biuro nuoma kiekvieną mėnesį atsieidavo nemažą sumą, kuri, traukiantis įmonės pelnui, tapo prabanga. Tačiau, pasak Mariaus, visi tikisi, jog toks sprendimas laikinas ir, atsigaunant ekonomikai, darbuotojai vėl galės grįžti darbuotis bendroje erdvėje. „Kilo tik vienas klausimas – o ką daryti su visais įmonės turimais biuro baldais, technika, virtuvėlės indais ir panašiais dalykais. Asmeninius daiktus ar svarbiausius darbo dokumentus, priemones, darbuotojai pasiėmė su savimi, tačiau baldų taip paprastai į namus nesukraustysi,“ – šypsosi pašnekovas.

Tuo metu verslininkas prisiminė, kad esant reikalui yra naudojęsis daiktų sandėliavimo paslauga. „Prisiminiau, kad jau keletą kartų esame laikę įsigytas prekes čia pat, Kaune, įsikūrusios daiktų sandėliavimo įmonės patalpose, šįkart būtent jie mums padeda išsaugoti biuro įrangą iki to laiko, kai vėl galėsime grįžti dirbti įprastomis sąlygomis“, – sakė Marius. Lietuvoje vis labiau populiarėjančios daiktų saugojimo paslaugos tiekėjai „Boxinn“ kauniečiams siūlo naudotis nuo 1 iki 70 kvadratinių metrų pločio saugomomis ir lengvai pasiekiamomis patalpomis.

Specialiai įrengtose patalpose daiktai yra saugūs, nedulka, prireikus, jų savininkui yra pasiekiami bet kuriuo paros metu, kiekvieną dieną. „Boxinn“ sandėliavimo paslaugomis praverčia, ne tik verslui, bet ir privatiems klientams, ypač kai reikia kurį laiką sandėliuoti daiktus kraustantis, išvykus į ilgesnę kelionę ir tuo laikotarpiu atsisakius būsto nuomos ar atliekant remontą. Sandėliavimo patalpose laikomi daiktai ne tik saugomi saugos sistemos, bet ir yra apdraudžiami.

Pasak Mariaus, daugelis nustemba išgirdę apie tokį įmonės sprendimą, tačiau geriau pasvarsčius niekas neprieštarauja, kad sprendimas buvo sumanus. „Manau, kad būtent lankstumas, kūrybiškumas ir gebėjimas rasti nestandartinius sprendimus garantuos, kad ekonominį nuosmukį įveiksime sėkmingai“, – teigia verslininkas.

Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/daiktu-sandeliavimas-dar-vienas-budas-iveikti-krize-968427